dimecres, 4 d’abril de 2012

Sondeig sobre la Vaga d'Ensenyament d'abril-maig


S'ha comentat durant tot el segon trimestre de curs la possibilitat de fer una vaga en ensenyament. Després de propostes a les assemblees comarcals, sondejos per part dels sindicats, etc. sembla que ja no ens queda cap altra opció per dignificar el nostre treball davant dels abusos plantejats (i els que falten) per les diferents conselleries. Les organitzacions sindicals han plantejat un nou sondeig (hui, igual no era el millor dia per posar-lo en marxa...) per veure quina seria la participació i en cas afirmatiu (tampoc diuen quin seria un percentatge de suport amb el qual es consideraria fer vaga) quin seria el model de vaga que es faria.

De moment han penjat un full per fer el sondeig... Alerta que NO és INDIVIDUAL, sinó que heu de recollir les dades al centre (si feu assemblea de professors o en el clàustre, si es pot) i omplir el full. A veure si algun company de cada centre s'encarrega de l'enquesta i podem traure endavant la vaga perquè la que ens ve és grossa.

Enquesta vaga sindicats


STE-PV - NOTA INFORMATIVA

"ENQUESTA VAGA ENSENYAMENTFa dos cursos que patim retallades en ensenyament: unitats, compensatòria i programes d'atenció a la diversitat, 2.400 docents interins, partides pressupostàries, etc. En gener de 2012 ha vingut el Decret-llei de retallades salarials amb importants disminucions del salari del professorat i acomiadaments de tot el professorat interí a 30 de juny. La Conselleria d'Educació no té prou i ha anunciat més retallades per al curs que ve: plantilles d'Infantil i Primària i increments de l'horari del professorat de secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics, amb la qual cosa més de 3.000 docents interins més es poden quedar sense feina el curs que ve. Les baixes del professorat no s'estan cobrint al 100% i la Conselleria està llançant missatges per desprestigiar el professorat davant l'opinió pública quan afirma que el 27% dels docents són absentistes. A més, la Conselleria vol modificar el calendari i la jornada laboral del professorat per a fer-nos treballar més encara, amb el sou rebaixat i amb menys docents. Els sindicats d'educació (STEPV, FECCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV) veiem la necessitat de donar una resposta contundent a totes aquestes retallades i agressions a les nostres condicions laborals i plantegem la proposta de convocar una vaga en el sector d'educació, proposta sorgida en moltes de les assemblees convocades pels sindicats aquests darreres mesos. Les assemblees també han demanat als sindicats que realitzem un sondeig al professorat per a conéixer el suport que tindria la vaga i, en cas afirmatiu, quin model de vaga caldria convocar. Per això aquesta enquesta que recull les diferents propostes de les assemblees i que US DEMANEM QUE CONTESTEU MASSIVAMENT, DESPRÉS DE CONVOCAR ASSEMBLEES DE PROFESSORAT O CLAUSTRES EN ELS CENTRES PER TRACTAR AQUEST TEMA I QUE UN/A RESPONSABLE PER CENTRE S'ENCARREGUE D'EMPLENAR-LA EL TERMINI PER A CONTESTAR ÉS EL 23 D'ABRIL DE 2012. Moltes gràcies."