dimarts, 3 d’abril del 2012

Decret 1/2012


La Conselleria d'Hisenda convocà una reunió amb els sindicats per negociar el Decret 1/2012 (el "Decretasso de gener"). STEPV per dilluns dia 2 d'abril

El passat divendres dia 30 de març els sindicats van rebre la proposta de negociació de Conselleria sobre el Decret 1/2012 (descarregueu-la d'aquí) i sobre el decret pel qual es regula el plurilingüisme en la Comunitat Valenciana (encara per aprovar) aquí.

Podeu seguir la notícia a STEPV 2 on comunica que no acceptarà cap maquillatge del decret i sols acceptarà la retirada d'aquest.

Com era d'esperar, la reunió del dia 2 d'abril no va portar a cap lloc. Els sindicats han fet saber a l'administració que el contingut de la proposta és insuficient però s'han mostrat oberts a la negociació (si els sindicats estan negociant el Decret... perquè convoquen accions i manifestacions per fer-lo enrere? No era aquesta la idea inicial? Pensen que ja no pot fer-se enrere el Decret? o ara hem de fer mobilitzacions i manifestacions per un Decret més just?... caldrà preguntar-ho en la pròxima assemblea) i portaran a referèndum el proper 10 de maig la proposta del Consell sobre al modificació del Decret.

STE-PV
CC.OO
ANPE
UGT

Un dels punts a pensar és si estem dispostos a negociar el Decret o volem la retirada completa d'aquest. En un principi els sindicats defensaven (i així ho hem fet nosaltres també amb totes les manifestacions, mobilitzacions, concentracions...) la retirada del Decret 1/2012. El passat 1 i 5 de març les organitzacions sindicals van entrar a negociar amb Conselleria, quan se suposava que no volien negociar del Decret. D'aquesta manera legitimaven el Decret que passava de ser una imposició de Conselleria a ser una negociació entre Conselleria i els Sindicats. Novament, s'han reunit Administració i Conselleria i no s'ha arribat a cap acord.

Què penseu? Creieu que els Sindicats havien d'entrar a negociar i han de continuar negociant amb Conselleria o s'haurien d'haver negat a cap negociació i haver demant, tal i com van fer des d'un principi, la retirada del Decret?.

Opinem! i seguirem el procés de negociació entre organitzacions sindicals i Conselleria