dissabte, 17 de març del 2012

Per una ecoeducació de qualitat

“Per una educació pública i de qualitat”, si senyor, un lema sencill però que amaga la defensa d’uns drets importantíssims, que s’estan vegent atacats per la política d’injustes retallades que ha establert el govern.

Amb aquest lema i molts altres la gent s’està movilitzant i està protestant de diverses maneres. Una d’elles, molt popular, és manifestar-se. S’estan fent moltes manifestacións últimament, i jo solc anar a quasi totes. Quan vaig m’agrada detindrem i observar la gran massa que s’amontona al meu voltant. Saveu que veig? Doncs hi veig joves i vells, i pares amb fills, hipis, punks i bohemis, veig mestres i alumnes, i també comunistes, republicans i sindicalistes, veig gent que ha eixit al carrer només pel fet d’haber sentit la indignació de veure els seus drets atacats.

Són ideologies diferents unides baix el mateix objectiu. Són banderes de diferents colors que decoren el blanc i negre dels cartells amb el “No a les retallades”. Però per a mi falta un color en aquest quadre, a mi em falta el verd. El verd de les persones que lluiten per preservar el medi. El verd dels ecologistes, diguem-ho així.

Quan eixim al carrer ho em de fer principalment per a protestar contra les retallades i per a demanar una “Educació Publica i de Qualitat”, però és que per a mi, açò també implica respecte a la natura.
Per a mi “Qualitat” significa “Educació” sense CO2, sense deforestació, sense destrucció.
“Qualitat” significa “Educació” que ensenya a  respectar els béns materials o els drets fonamentals de cadascú, però que ensanya també a respectar l’entorn natural.
El respecte al medi és una cosa que se’ns oblida defendre, i que en aquests temps difícils encara se’ns oblida més. Però hem de recordar que si vivim i morim és pel medi, si mengem, evolucionem, creem societats i les destruim és pel medi.

Si demanem “Respecte” cap a nosaltres perquè no respectem nosaltres la Terra?

Un grup d’alumnes de l’IES Joan Fuster hem decidit difondre aquestes nocions de respecte i intentar convertir l’institut en un lloc més verd. Per aconsegui-ho, s’ha començat per intentar que es recicle el paper i el plàstic de manera fixa i consolidada. Els avanços o notícies que hi hagen sobre aquest tema anirem comunicant-vos-els per aquet blog.

Conseguir açò és solament un pas molt petit del camí del canvi que s’hauria de fer per a aconseguir que el nostre habitat no quede totalmente destruit d’ací poc, però ja se sap que els llargs camins comencen en un pas, i les grans revolucions amb un poc de voluntat.

Alumnes 2n Batxiller. IES Joan Fuster (Sueca)